Sterrenplan

Het KNZB Sterrenplan. Verder zwemmen na het C diploma.

Voor kinderen die hun C diploma hebben gehaald houdt het zwemmen niet op. Integendeel dan begint het pas!

Het Sterrenplan is een super leuk, maar vooral heel leerzaam programma, speciaal ontwikkeld door de zwembond voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar.  De kinderen zwemmen een jaar lang 2 keer per week. Na een half jaar volg een toets en gaan de kinderen die voldaan hebben aan de eisen verder in de gevorderde groep.

Het Sterrenplan kan gezien worden als een belangrijke verbetering van de, relatief saaie, Zwemvaardigheidsdiploma’s. In plaats van zwemles maken de kinderen op een hele speelse manier kennis met elementaire vaardigheden uit de wedstrijdsporten van de KNZB zoals Wedstrijdzwemmen en Waterpolo. Daarmee zijn kinderen die aan het Sterrenplan meedoen veel beter voorbereid op de volgende stappen binnen de wedstrijdsporten dan kinderen die verder gaan met de zwemvaardgheidsdiploma’s. Juist daarom gebruiken wij het Sterrenplan als overbrugging tussen de zwemlessen en de jeugdtrainingen voor wedstrijdzwemmen en waterpolo binnen onze vereniging.

In een jaar tijd leer je je schoolslag, borst- en rugcrawl die je al kent nog verder te verbeteren en maak je een begin met de vlinderslag. Er is aandacht voor de starts en keerpunten en langzaam voeren we je  conditie en uithoudingsvermogen op. Daarnaast leer je spelenderwijs de basisvaardigheden voor waterpolo zoals verplaatsten, ongelijkzijdig watertrappen en werpen, vangen en schieten. Tenslotte maak je kennis met samenwerkingsvormen ter voorbereiding op een teamsport. Je zult zien dat je na een jaar tijd de beste zwemmer van je klas bent geworden!

Na het Sterrenplan kun je verder met waterpolo in een van onze pupillenteams en meezwemmen met de swimkickselectie.

Maar kom nu eerst maar eens het Sterrenplan beleven. Want ik kan je wel vertellen hoe leuk het sterrenplan is, maar het is nog veel leuker als je het gewoon zelf komt proberen. Maar pas op, je vindt het waarschijnlijk zo leuk dat je nooit meer stopt!

De lessen worden gegeven op woensdagavond van 17:45 uur tot 18:45 uur in het Doelgroepenbad van het Aquadrome en op zaterdagochtend van 08:45 uur tot 10:00 uur in het Slagman. Wil je meer informatie of wil je een paar keer op proef komen meedoen, kijk dan op onze lidmaatschapspagina.

 

EZC neemt ook deel aan de sportboulevard. Kinderen die zich voor zwemmen aanmelden d.m.v. de Zapp kaart krijgen 4 introductie lessen uit het Zwemstar programma van de KNZB. Dit zijn introductie lessen voor het Sterrenplan. Dus ook op die manier kun je kennis maken met onze vereniging.

zappcard_logo