Zwemles

Het beste voor uw kind, het beste voor u zelf!

Uw kind moet leren zwemmen, het liefst zo goed mogelijk. De Enschedese Zwemsport Combinatie heeft een lesmethode die ervoor zorgt dat uw kind individueel aandacht krijgt. Het ene kind leert nu eenmaal sneller dan de andere. Wij zorgen dat het leren zwemmen voor veel plezier bij uw kind zorgt. Geen onnodige prestatiedruk maar een goede voorbereiding op een leven lang veilig zwemmen. Geen turbolessen waarbij het risico op ‘verleren’ bestaat na langere periode van niet-zwemmen. Uw kind zal altijd met veel plezier terugkijken op de lessen van EZC.

Hoe geven wij onze lessen?

  • De zwemlessen zijn éénmaal per week,
  • De duur van de lessen is 45 minuten,
  • De lessen worden gegeven aan kleine groepjes, maximaal 6 tot 8 kinderen per zweminstructeur / -instructrice,
  • Diplomazwemmen is 3 x per jaar,

Bij EZC kan uw kind het officiële Zwem-ABC diploma halen.  EZC is een door de NRZ officieel erkend opleidings- en exameninstituut. Dit houdt in dat wij werken volgens het BREZ-handboek en dat het diplomazwemmen wordt gecontroleerd door waarnemers van de NRZ. De kwaliteit tijdens het diplomazwemmen van EZC wordt door NRZ-rapporteurs gemiddeld als zeer hoog beoordeeld!

Dit is ook niet verwonderlijk want bij EZC worden er strenge eisen aan het diplomazwemmen gesteld, dit doen wij vanwege de steeds veranderende zwemomstandigheden, denk hierbij aan wildwaterbanen en stroomversnellingen. Veel kinderen stoppen nog altijd na het A of B diploma maar tegenwoordig moet het Zwem-ABC als een ongedeeld diploma worden gezien. Alleen het A of B diploma is eigenlijk niet voldoende.