NK Estafette Eindhoven 2017

Posted on oktober 11, 2017

EZC weer aanwezig op het NK-estafette!
Na jaren van afwezigheid was EZC afgelopen weekend weer op het Nederlands Estafette kampioenschap in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion te Eindhoven.

De zwemmers die namens EZC deelnamen aan het NK-estafette waren Stef Veenhof, Skip van Tellegen, Thijs kick Rozema, Robin Floors en Thomas Habing. De gezamenlijk inschrijftijd waarmee ze deel mochten namen was goed voor een 17e plaats. De zwemmers stonden onder leiding van Merel vanĀ der Kieft.

Na het vroege opstaan op zondag 24 september konden de zwemmers om 08:00 inzwemmen. Bij binnenkomst in het grootte bad waren de kinderen helemaal onder de indruk. Op de betreffende dag zou er drie keer gezwommen worden, namelijk de 4x50m schoolslag, 4x50m wisselslag en de 4x50m vrije slag.
Gezien de zwemmers voor het eerst deelnamen aan deze wedstrijd begonnen de zenuwen toch op te spelen voor de eerste afstand (4x50m schoolslag). De tijd waarmee ze ingeschreven was 3.23.54 en deze tijd is met ruim 4 seconden verbeterd naar 3.19.04, hiermee zijn ze uiteindelijk op de 13e plaats terecht gekomen!

De tweede afstand die gezwommen moest worden was de 4x50m wisselslag en dit hebben ze gedaan in een tijd van 3.03.75, dit was helaas 2 seconden boven de inschrijftijd. Desondanks is dit wel een knappe prestatie!

De afstand waarmee de dag afgesloten zou worden was de 4x50m vrije slag. Wegens een miscommunicatie met als gevolg een diskwalificatie is de gezwommen afstand ongeldig verklaard.
Toch kunnen alle zwemmers terug kijken op een geslaagde dag en zijn ze allemaal een ervaring rijker! Ook hopen wij dat EZC zich volgend jaar weer kan plaatsen voor het NK-estafette!

v.l.n.r. Thijs, Thomas, Stef, Skip en Robin

 

v.l.n.r. Thijs, Thomas, Stef, Merel, Skip en Robin

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *