Nieuwsberichten oude website

Onderstaande berichten zijn geplaatst sinds de oude website in november 2010 online is gezet.


UT Buitenbad maandag gesloten

In verband met de plaatsing van de koepel over het UT Buitenbad, is deze aanstaande maandag gesloten. Vanaf dinsdag 4 oktober kan worden gezwommen in het buitenbad met koepel.

 

Opzetten overkapping UT buitenbad

Beste leden,

Gisterenmiddag hebben wij bericht gekregen dat de UT op maandag 3 Oktober de overkapping gaat plaatsen! Als alles goed gaat kunnen wij op 3 Oktober ‘s avonds al weer trainen!

Mvg Bestuur EZC


Trainingen vrijdag 9 September

VRIJDAG UT buiten 18:00 19:00 1:00 Masterzwemmen
VRIJDAG UT buiten 18:00 19:00 1:00 Pologerichte zwemtraining Orca’s & Dolfijnen
VRIJDAG UT buiten 19:00 20:00 1:00 Waterpoloteam <15 B&C Jorrit, Iris, Annemette, Susan
VRIJDAG UT binnen 19:00 20:00 1:15 Dames 2&3 Jeroen / ???
VRIJDAG UT binnen 21:00 22:00 1:00 Heren 3/6 Maikel

Bovenstaand de trainingen voor aanstaande vrijdag. Deze trainingstijden zijn eenmalig. Vanaf 10 September gaat het reguliere trainingsschema in!

Omdat enkele uren al verhuurd waren op het buitenbad hebben wij eenmalig 2 uur in het binnenbad (UT sportcentrum naast de bastille) gehuurd.

Met vriendelijke groet,

Bestuur EZC


Indeling Zwemlessen

I.v.m. de verbouwing van het Slagman en de uitgestelde oplevering zijn wij
helaas niet in staat geweest u eerder te kunnen berichten.

Onze excuses voor het ongemak.

De indeling voor de zwemlessen staan vanaf heden op de website.

Let op de capaciteit op zaterdag is zodanig beperkt dat de meeste kinderen
die op zaterdag zwommen nu op woensdag of donderdag zijn ingedeeld.
Daarnaast zijn de tijden op woendag met 10 minuten vervroeg!
Kijk goed naar de tijden en de dag waarop uw zoon/dochter moet zwemmen.

Vragen graag via de mail:  zwemles@ezc-online.nl

Met vriendelijke groeten,
De Elementaire Commissie


Contributie September

Geachte leden,

Het zag er eerst niet naar uit dat we in September weer volop konden trainen. Wij zijn erg blij dat wij, ondanks de vertraging van ‘t Slagman, gewoon door kunnen blijven trainen in het UT bad en dat de wedstrijden door kunnen gaan in het Aquadrome.

Als er geen trainingen waren geweest hadden wij geen (of minder) contributie geïnd. Nu dat alle faciliteiten voor de leden geregeld zijn zal er over de maand September ook gewoon contributie geïnd worden.

Met vriendelijke groeten,
Bestuur EZC


Teamindeling, Wedstrijd- en W-roosters

Vandaag zijn de poloroosters en de teamindeling op de site geplaatst. Het is de PC bekend, dat dit allemaal erg laat is. Dit heeft alles te maken met de late vakantieperiode en de periekelen omtrent het Slagmanbad.

Ondanks alle vertragingen hopen wij  op een voorspoedig verloop van het komend seizoen.

Het W-rooster is inmiddels ook gereed. Zo het er nu uitziet, zijn voor de wedstrijden in het Aquadrome geen sleutelhouders nodig.

Als je een foto van jouw team hebt, (Uiteraard in de nieuwe samenstelling) mail deze dan even naar:

waterpolo@ezc-online.nl

Deze wordt dan bij de indeling geplaatst.

De PC


Overkapping op UT Buitenbad

Beste leden,

Tijdens de periode dat het Slagman gesloten is zullen wij voor de trainingen vanaf vrijdag 9 september gebruik gaan maken van het buitenbad op het Universiteitsterrein. De tijden die wij huren op het UT bad zijn gelijk aan die op het Slagman, dit betekent dat alle trainingen doorgaan!
Vanmiddag hebben wij de bevestiging gehad dat het bad vanaf eind September een overkapping krijgt. De constructie is ongeveer te vergelijken met de bloashal in Hengelo. De kleedkamers en douches bevinden zich in de hal, dus houden we het lekker warm.
De trainingstijden komen zo snel mogelijk op deze site te staan!
Met vriendelijke groeten,
Bestuur EZC

Wedstrijden in Aquadrome

Beste leden, supporters, collega-zwemverenigingen,

Tot 1 December 2011 zullen alle thuiswedstrijden van EZC gespeeld worden in zwembad ‘t Aquadrome, de KNZB heeft hiervoor zojuist dispensatie verleend. Het water van het Aquadrome zal in temperatuur worden teruggebracht zodat er veilig gespeeld kan worden.
met vriendelijke groet,
Bestuur EZC

Informatie over Trainingstijden

Beste leden,

Er heerst op het moment grote onduidelijkheid over waar de trainingen gaan plaatsvinden. Helaas kunnen wij deze onduidelijkheid op dit moment niet wegnemen.

Trainingen Aquadrome
De trainingen op het Aquadrome beginnen gewoon in de week van 5 September 2011. De trainingstijden en groepen op het Aquadrome zijn vrijwel gelijk aan vorig jaar en komen eind deze week op de site te staan.
 
Vervanging Trainingen Slagman
De trainingen die normaal in het Slagman plaatsvinden kunnen niet doorgaan omdat het bad nog niet open is.  Wij zijn op dit moment nog bezig met een oplossing waar we ook de koude periode kunnen blijven zwemmen. De eerste weken van dit seizoen zullen wij in ieder geval gebruik gaan maken van het buitenbad op de UT. Welke uren dit precies zijn en het rooster zal naar verwachting vrijdag of zaterdag op de site komen te staan.
 
Wedstrijden
De wedstrijden die gepland stonden in het Slagman proberen wij te verplaatsen. Nadere info volgt.
Met vriendelijke groeten,
Bestuur EZC

Gezocht: Organisatie Zwem-4-Daagse

In het Slagman kan de 4-daagse waarschijnlijk niet doorgaan, er is slechts een kleine kans dat het bad op tijd klaar is! Maar wij kunnen uitwijken naar andere zwembaden! En zeg nu zelf dit jaar is de 40ste editie van de Enschedese Zwemvierdaagse! Dat laten we toch niet zomaar voorbijgaan?

Het is de bedoeling dat het een spetterende vierdaagse wordt met een terugblik naar de vorige 39 edities, diverse clinics en andere leuke activiteiten!

Dit kunnen we alleen doen met de hulp van onze leden, lijkt het jou leuk om dit te doen? Meld je dan nu aan door een mail te sturen naar bestuur@ezc-online.nl


Vrijdag geen UT-training

Aanstaande vrijdag is er geen training in het UT buitenbad geboekt door EZC

Voor wie toch even wil zwemmen;

– Het buitenbad Gronau of Epe is open tot 20.00 (19.40 water verlaten en omkleden)

– Het buitenbad Enschede is open tot 18.30 uur (kaartje voor recreatiebad kopen) en het binnenbad tot 20.30 uur (sportbadkaartje)


Vertraging renovatie het Slagman

Beste leden,

Gisteren hebben wij bericht ontvangen van de NV Enschedese Zwembaden dat de renovatie van zwembad Het Slagman, dat de Gemeente Enschede renoveert, naar verwachting zes tot acht weken vertraging zal oplopen. Het zwembad zal naar verwachting in de eerste helft van november 2011 weer openen. Dit betekent voor ons dat wij tot de eerste helft van november geen trainingen en wedstrijden op het Slagman kunnen houden.

EZC gaat de komende weken in overleg met de NV Enschedese Zwembaden en het sportcentrum UT naar alternatieven zoeken, zodat iedereen ook na de zomervakantie gewoon kan trainen en de wedstrijden ook door kunnen gaan. Zodra hierover meer bekend is zullen wij onze leden via deze website informeren.

Met vriendelijke groeten,

Bestuur EZC


Renovatie update Zwembad Het Slagman

Renovatie update Zwembad Het Slagman

10 Augustus

De betegeling van de bassins worden vervangen en ook buiten wordt er diverse werkzaamheden uitgevoerd.
Er staat een grote kraan bij het zwembad die helpt bij de aanleg van drie nieuwe bufferkelders.
Deze kelders zijn nodig voor de opslag van extra water.

Hieronder enkele foto’s van Het Slagman.


Stand van zaken renovatie Slagman

Zwembad Het Slagman zit op dit moment midden in de renovatie van deze zomer. Op dit moment worden alle leidingen vervangen in het hele zwembad en ook de luchtbehandeling wordt volledig vernieuwd. Hierdoor is het zwembad op dit moment een ware bouwput zowel binnen als buiten!

Er wordt deze zomer volop gewerkt aan de renovatie. Er worden filters, leidingen en pompen vervangen om de waterbehandeling te optimaliseren. Daarnaast worden alle waterleidingen en rioleringen vernieuwd, het plafond bij de entree wordt vervangen en er komen nieuwe verwarmingsketels. Tot slot zijn er nog diverse werkzaamheden in het zwembad en wordt de electra deels vernieuwd. Op dit moment is het water uit het bad en wordt er in het zwembad en in de machinekamer hard gewerkt om alle werkzaamheden uit te voeren.

Bron: NV Enschedese Zwembaden

renovatie_slagman_1renovatie_slagman_2renovatie_slagman_3renovatie_slagman_4renovatie_slagman_5renovatie_slagman_6renovatie_slagman_7renovatie_slagman_8


Zomertraining op de UT

Beste leden,

Er is deze zomer, zoals ieder jaar, weer zomertraining op het buitenbad van de Universiteit, dit is iedere vrijdagavond van 19.00 tot 20.00 uur.

Dit trainingsuur is alleen toegankelijk voor waterpoloërs, trimzwemmers en wedstrijdzwemmers.

Prettige vakantie allemaal en tot op de training!


Bestuursmededeling

Beste leden,

Afgelopen maandag in de bestuursvergadering hebben wij als bestuur een aantal doelstellingen vastgesteld met betrekking tot het jeugdbeleid/wedstrijdzwemmen.

Ons doel voor het komende seizoen is handhaving in de landelijke B-klasse en daarnaast een volwaardige speedo-selectie op te zetten. De jeugdzwemmers hebben het komende seizoen bij EZC onze volledige aandacht. Wij willen benadrukken dat het wedstrijdzwemmen voor EZC een belangrijke pijler is.

De komende weken voeren wij gesprekken met de zwemtrainers over een goede invulling van de zwemselecties en een verbeterde doorstroming vanuit het sterrenplan. Hierover komt voor 15 augustus meer duidelijkheid.

Tijdens het gesprek met Jacques Frey, de trainer van de A selectie, is naar voren gekomen dat hij een aanbod heeft gekregen van een andere zwemvereniging. Vanwege het teruglopende aantal zwemmers in de A selectie heeft hij in overleg met het bestuur besloten dit aanbod te accepteren en zich te gaan richten op deze nieuwe uitdaging. Jacques is al meer dan 20 jaar actief voor ZCE/EZC, onder zijn leiding gingen vele zwemmers naar Nederlandse kampioenschappen en zijn er fantastische resultaten behaald. Wij wensen Jacques heel veel succes en plezier met deze nieuwe uitdaging.

Met vriendelijke groeten,
Bestuur EZC


Foto’s NAK pupillen

Na een lange tijd staan nu eindelijk de foto’s van het NAK pupillen <13 online.
Deze staan onder het fotoalbum.


Nieuw Bestuur

Enschede, 13 Juli 2011

Gisteravond is op de drukbezochte algemene ledenvergadering van de Enschedese Zwemsport Combinatie (EZC) een nieuw, zes personen tellend, voltallig interim bestuur unaniem gekozen door de leden. Dit interim bestuur had zich kandidaat gesteld omdat het zittende bestuur in zijn geheel was afgetreden. Het nieuwe interim bestuur gaat nu orde op zaken stellen en er voor zorgen dat na de zomervakantie alle pijlers van de vereniging, wedstrijdzwemmen, waterpolo en de zwemlessen, weer als vanouds door kunnen gaan. Door de komst van het nieuwe interim bestuur kunnen de waterpoloteams en wedstrijdzwemmers met een gerust hart gaan trainen voor de nieuwe competitie. EZC heeft één van de grootste waterpolo afdelingen van het land en de wedstrijdzwemmers zwemmen mee op nationaal niveau. Ook gaan de zwemlessen gewoon door, als de verbouwing van het Slagmanbad straks in september achter de rug is, kunnen er weer nieuwe kinderen van de wachtlijst opgeroepen worden om met hun zwemles te beginnen.

Het nieuwe interim bestuur bestaat uit

Dhr. F. Lipper, voorzitter

Mw. M. Rijlaarsdam, secretaris

Dhr. S. van Dam, penningmeester

Mw. A. Westenberg, algemeen lid

Mw. S. Kuijpers, algemeen lid

Mw. B. Doosje, algemeen lid


Zwemmen: Kalender 2011/ 2012

De wedstrijdkalender voor het nieuwe seizoen is (ongeveer) klaar. Er zijn nog een paar wedstrijden die ontbreken en tijd en plaats is niet van elke wedstrijd bekend. Wat wel bekend is staat ingevuld. Uiteraard kunt u aan deze kalender geen rechten ontlenen. Afspraken kunnen helaas nog veranderen, maar over het algemeen klopt de kalender vrij aardig.

Er is een uitgebreide en een korte versie: u kunt downloaden welke u het handigst vindt. Voor vragen en opmerkingen: mail de zwemcommissie via aanmelden@ezc-online.nl


Trainingen binnenbad Aquadrome

De laatste trianingen en lessen in het binnenbad van het Aquadrome voor de zomervakantie vinden plaats op donderdag 21 juli.

We begiinnen na de zomervakantie weer op woensdag 7 september

N.b. wanneer we weer het Slagman kunnen gebruiken is nog niet definief bekend.

Allemaal alvast een pretige zomervakantie gewenst.

Met vriendelijke groeten,

Bob Dietrich


Trainingen buitenbad tijdens de zomer

De laatste training in het buitenbad van het Aqudrome is donderdag 7 juli.

Vrijdag 8 juli zijn er dus geen trainingen meer.

Met ingang van vrijdag 29 juli kan net als in voortgaande jaren op vrijdag avond van 19:00 uur tot 20:00 uur in het buitenbad van de UT worden gezwommen. Dit uur staat open voor alle leden ven EZC behalve voor kinderen die nog geen diploma hebben.

Deze zomertraining gaat door t/m 7 September.


EZC gaat niet naar Borculotoernooi (jeugd)

Dit jaar zal EZC geen teams inschrijven voor het Jeugdtoernooi Waterpolo in Borculo. Doordat er zich te weinig vrijwilligers hebben aangediend om de organisatie op zich te nemen heeft EZC besloten geen teams af te vaardigen dit jaar.

Jeugdkamp 2011


Trainingsweekend

donderdag 16 juni 2011 21:50 ZWEMLES

TRAININGSWEEKEND

JEUGD T/M 15 JAAR

EZC organiseert in het weekend van 8, 9  en 10 juli een trainingsweekend in het KNZB bad in Zeist. Dit staat open voor alle jeugd t/m 15 jaar. We verblijven in een groepsaccommodatie en trainen iedere dag. Op zondag spelen we in toernooivorm een aantal wedstrijdjes tegen elkaar en uiteraard gaan we een hoop leuke dingen doen in de avonduren. Ook mogen we gaan kijken bij trainingen van de Nederlandse damesselectie. Dus als je een handtekening wil ben je daar op het goede adres!

Omdat we vanuit een subsidie geld hebben gereserveerd kunnen de kosten lager blijven en we hopen dan ook dat veel kinderen zich opgeven, want hoe meer, hoe gezelliger!

Omdat we passende accommodatie moeten reserveren moet ik weten hoeveel kinderen er mee gaan. Dus geef je snel op!

De kosten zullen ongeveer 80 euro zijn als we minimaal met 40 kinderen gaan. Daarin zit alles inbegrepen! Reiskosten, zwembadhuur, trainerskosten, eten en drinken, overnachtingen en spelmateriaal. De definitieve prijs wordt bekend nadat we weten hoeveel kinderen er mee gaan.

Er is zowel ruimte voor zwemmen als waterpolo, dus alle kinderen zijn van harte welkom!

http://www.groepsgebouw.nl/Locaties/Austerlitz/Vos.aspx)

http://www.knzb.nl/knzb/knzb_bad_zeist

 

Programma

8 juli

14.30 uur        Vertrek uit Enschede

16.00 uur        Aankomst in Zeist

16.15 uur        Woord van welkom en installeren op de kamer

16.30 uur        soep met broodjes (nadien heeft1 team corvee)

18.00 uur        1e groep droogtraining

19.00 uur        1e groep natte training, 2e groep droogtraining

20.00 uur        2e groep natte training, 1e groep aankleden en naar accommodatie

21.00 uur        2e groep aankleden en naar accommodatie

21.30 uur        disco

22.45 uur        opruimen

23.00 uur        bedtijd

 

9 juli

07.00 uur        ontbijt (nadien heeft1 team corvee)

08.00 uur        2e groep heeft natte training

09.00 uur        1e groep heeft natte training, 2e groep aankleden en wachten

10.00 uur        1e groep aankleden, 1e en 2e groep kijken naar training van oranje

11.30 uur        naar accommodatie

12.00 uur        lunchen (nadien heeft1 team corvee)

13.00 uur        vrije tijd, opgeven voor bonte avond

14.00 uur        1groep droogtraining, 2e groep theorie van jouw sport

15.00 uur        1e groep natte training

16.00 uur        1e groep aankleden en naar accommodatie, vrije tijd

18.00 uur        warm eten (nadien heeft1 team corvee)

19.00 uur        2groep droogtraining, 1e groep theorie van jouw sport

20.00 uur        2e groep natte training, 1e groep buitenspel

21.00 uur        2e groep aankleden en naar accommodatie

21.15 uur        bonte avond

23.00 uur        bedtijd

 

10 juli

07.30 uur        ontbijt

09.00 uur        toernooi

11.00 uur        einde toernooi, kijken training oranje of terug naar de accommodatie

12.00 uur        verrassingsactiviteit

16.00 uur        opruimen

17.00 uur        afsluiten en terugrijden naar Enschede

18.30 uur        terug in Enschede

OPGEVEN TRAININGSWEEKEND EZC


Uitnodiging Extra ALV

Uitnodiging Extra Algemene Ledenvergadering

Enschedese Zwemsport Combinatie

Locatie: Diekmanhal, Trebbezaal,  J.J. van Deinselaan 28, Enschede

Het bestuur van EZC nodigt alle leden uit voor het bijwonen van de extra Algemene Ledenvergadering op”:

Dinsdag 12 juli 2011 om 20.00 uur

 1. Opening
 2. Aftreden bestuursleden
 3. Benoeming nieuwe bestuursleden
 4. Rondvraag
 5. Sluiting

N.b. stukken worden rondgestuurd via de bij ons bekend zijnde e-mailgegevens in de ledenadministratie


Proefzwemmen en diplomazwemmen

vrijdag 10 juni 2011 13:17 ZWEMLES

Binnenkort gaan we weer proefzwemmen voor het diploma. Let op: omdat alle kinderen gezamenlijk proefzwemmen kan het zijn dat u daarom in plaats van woensdag op de donderdag moet komen zwemmen of andersom.

Alle kinderen van zowel de woensdag als de donderdag die voor hun A diploma oefenen, gaan proefzwemmen op donderdag 30 juni van 17:00 – 17:45 uur in het Aquadrome. Het proefzwemmen gebeurt alleen in badkleding.

Alle kinderen van zowel de woensdag als de donderdag die voor hun B diploma oefenen gaan proefzwemmen op donderdag 30 juni van 17:45 – 18:30 uur in het Aquadrome. Het proefzwemmen gebeurt alleen in badkleding.

De kinderen die voor het C diploma oefenen gaan proefzwemmen op woensdag 29 juni van 17:30 –19:00 uur. De lessen voor het A en B diploma vervallen daarmee op woensdag 29 juni. Het proefzwemmen start met gekleed zwemmen.

Tijdens het proefzwemmen wordt door de kinderen van het A en B diploma alleen in badkleding gezwommen. Dit is vanwege de beschikbare tijd. Het kledingzwemmen is al in de weken hiervoor beoordeeld.

De kinderen die voor het C diploma zwemmen beginnen het proefzwemmen wel met gekleed zwemmen

Komt u alstublieft ruim op tijd naar het zwembad zodat we direct kunnen beginnen.

Diplomazwemmen:

De datum van het diplomazwemmen is:

A diploma     : donderdag 14 juli 17:00 -17:45 uur in het Aquadrome.

B-diploma     : donderdag 14 juli 17:45-18:30 uur in het Aquadrome.

C-diploma     : woensdag 13 juli 17:30-19:00 uur in het Aquadrome

DE OVERIGE ZWEMLESSEN KOMEN TIJDENS BOVENGENOEMDE

DAGEN TE VERVALLEN

Elementaire Commissie

Bob Dietrich


Wijziging Rooster Buitenbad Aquadrome

De uren die aanvankelijk waren gehuurd op het buitenbad van 18.30 tot 19.30 en 19.30 tot 20.30 worden beide een half uur opgeschoven. Dit betekent dat voortaan en met per directe ingang alle groepen in het buitenbad een half uur later starten en ook een half uur later eindigen.

Voor de duidelijkheid staat hieronder nogmaals het rooster:

Rooster Buitenbad Aquadrome:

Maandag
19.00-20.00 Orka/B-selectie
20.00-21.00 Dames 1/2/3

Dinsdag
19.00-20.00 o.13B/C/D
20.00-21.00 Herenselectie

Woensdag
19.00-20.00 o.13A/o.15A/o.15B/o.17
20.00-21.00 Dames 1/2/3

Donderdag
19.00-20.00 Dolfijnen/Orka/B-selectie
20.00-21.00 Herenselectie

Vrijdag
19.00-20.00 o.13B/C/D
20.00-21.00 o.13A/o.15A/o.15B/o.17


Pupillen spelen geweldig NK

De Pupillen onder 13 van EZC hebben afgelopen zaterdag en zondag meegedaan aan het Nationaal Kampioenschap voor de D-jeugd. Na een gelijkspel en een overwinning in de poulefase mochten de Pupillen van Mark Muller op de zondag strijden in de kampioensfinales. Uiteindelijk eindigde de ploeg van EZC onder 13 op een mooie 4e plaats. Door menigeen werd het team betiteld als ‘de verrassing van het toernooi’. Zeker een mooie prestatie!

Voor meer achtergronden kunt u terecht op sportintwente.nl of direct via de volgende link:

http://www.sportintwente.nl/artikel/index.php?idArtikel=13943&idSport=5


07 juni: info volgend seizoen

Hallo leden en geïnetresseerden!

Volgend seizoen hebben we hulp nodig bij de organisatie van zwemwedstrijden! Deze kreet heeft meermaals geklonken en gelukkig hebben zich al mensen opgegeven om te helpen.

Wil je ook wel iets doen, maar weet je niet goed wat? Kom dan dinsdag 07 juni 2011 om 20.00 uur naar het Aquadrome. Daar legt de ZwemCommissie uit wat er volgend jaar aan hulp nodig is. Uw komst verplicht u tot niets. Maar nogmaals: als we met meer zijn, kunnen we het werk verdelen en is het minder zwaar!

Dus: dinsdag 07 juni       Aquadrome       20.00uur

Sportieve groet van de ZwemCommissie


Pupillen onder 13 naar NK

Aanstaande zaterdag en zondag spelen de Pupillen onder 13 van EZC mee op het NK in Zaandam en Bilthoven.

Tegenstander in de poulefase hierbij zijn gerenomeerde ploegen als ZPB H&L productions en WZC.

Voor meer informatie kunt u terecht in de bijlage met daarin ondermeer  een overzicht van de wedstrijdtijden en andere mogelijke tegenstanders.

NK o13 20102011


Kleding zwemmen A, B en C diploma

donderdag 26 mei 2011 13:00 ZWEMLES

Hallo jongens, meisjes en beste ouders,

Wij gaan met kleren aan zwemmen: 

Woensdag : 1 juni, 8 juni, 15 juni en 22 juni 2011

Donderdag: 2 juni geen les Hemelvaart, 9 juni en 16 juni en 23 juni 2011

Denk aan een plastic tas voor de natte kleding!

Kleding A:

Zwemkleding, T-shirt of blouse korte mouw, Korte broek of rok ( rok moet over de knie reiken) en Schoenen.

Kleding B:

Zwemkleding, T-shirt of blouse lange mouw, Lange broek of rok ( rok moet over de knie reiken) en Schoenen.

Kleding C:

Zwemkleding, T-shirt of blouse lange mouw, Lange broek of rok ( rok moet over de knie reiken). Regen/windjack en Schoenen.

Broeken die naadloos aansluiten op de huid en schoenen zonder echte zool zijn niet toegestaan.


Doorstart wedstrijdzwemmen

Nadat de ZwemCommissie ongeveer de handdoek in de ring had gegooid kwamen er gelukkig nog reacties van ouders die het einde van wedstrijdzwemmen bij EZC wilden voorkomen. Dit was net op tijd om nog bij verenigingen in de regio te kunnen aansluiten met wedstrijden. Daarom hebben we nogmaals een verzoek uitgedaan (zie bijlage). Als het goed is hebben alle ‘zwemouders’ deze brief ontvangen.

Heb je je nog niet opgegeven om official te worden? Een cursus duurt maar 3 avonden en er zijn geen kosten aan verbonden. Opgeven kan nog steeds. Ook bij inschrijven of organiseren van wedstrijden hebben we nog hulp nodig. Meld je aan via www.aanmelden@ezc-online.nl

Binnekort organiseren we een informatie-avond. Ook geïnetresseerden die zich nog niet hebben opgegeven zijn hierbij van harte welkom. Nog steeds geldt: als er meer hulp is, hoeft ieder minder te doen! Plaats, datum en tijd van de inof-avond wordt per email en op deze site bekend gemaakt.

Vriendelijke groet,

ZwemCommissie EZC

2eoproep


Sport in Twente

Op de site van Sport in Twente staat regelmatig nieuws over zwemmers en wedstrijden. Zo ook op onderstaande link. Werkt ‘ie niet? copieer ‘m dan in je taakbalk

http://www.sportintwente.nl/archief/index.php?idSport=1

In het nieuwe seizoen komt Sport in Twente waarschijnlijk ook met een sportkrant. Uiteraard kun je die dan ontvangen via EZC. Nieuwsgierig? Ook voor andere sporten: kijk op www.sportintwente .nl


Zwemlessen tijdens de sluiting van het Slagmanbad.

maandag 23 mei 2011 11:57 ZWEMLES

Geachte ouders,

Met ingang van a.s. zondag 29 mei is het Slagman gesloten i.v.m. de renovatie. Het Slagman gaat weer open in de week van 19 september.

Alle lessen, die in het ondiepe van het Slagman worden gegeven, worden ondergebracht in het Aquadrome, op de bestaande uren die EZC daar al huurt. Dit betekent dat de zwemlessen  zullen plaatsvinden op woensdag, donderdag en zaterdag.  De bestaande groepen die daar nu zwemmen  zullen, of gebruik gaan maken van een half bad (Zwemlessen ABC, NSG en Sterrenplan), of trainingsfaciliteit aangeboden krijgen in het buitenbad.

Alle kinderen die voorheen in het ondiepe van het Slagman zwommen gaan  in plaats van 2x per week  30 minuten,  1x week 45 minuten zwemmen. Dit is noodzakelijk wegens de beperkte beschikbaarheid van zwemwater en om de groepsgrootte klein te houden.  In de bijlage vindt u de planning voor die geldt met ingang van woensdag 1 juni.

Bij de nieuwe indeling is zoveel mogelijk geprobeerd:

 • Kinderen onder te brengen op een dag / tijdstip waarop nu al wordt gezwommen.
 • Groepjes bij elkaar te houden,
 • Bestaande docenten met de groepen te laten meeschuiven.

Aangezien we geen water tot onze beschikking hebben op de dinsdag en vrijdag geldt voor kinderen die op deze dagen zwemmen de grootste verandering.

Aan iedereen het verzoek om de bijlage te bekijken en om te proberen  hieraan te voldoen. Mocht dit echt niet mogelijk zijn dan graag contact opnemen met Bob Dietrich,bob@dietrich.demon.nl, 053-4769196. Daar waar mogelijk zullen we proberen een oplossing te zoeken. Onze flexibiliteit is echter beperkt.

N.b. De contributies m.b.t. de maand juni zullen normaal worden geïncasseerd. In juli worden geen contributies geïncasseerd. Eventuele compensatie op de lesgelden van juni zal plaatsvinden in de maand september.  Onze aandacht gaat nu uit naar het herplannen van de lessen.


Einde wedstrijdzwemmen EZC?

Einde Wedstrijdzwemmen EZC?

De ZwemCommissie heeft op 13 mei 2011 een noodoproep gedaan voor hulp (zie bijlage). Het organiseren van zwemwedstrijden kost erg veel tijd en energie. Daar hebben we hulp bij nodig, aangezien de ZwemCommissie alle zwemgroepen met de verschillende wedstrijden een kans wil geven. Tot onze teleurstelling zijn er zeer weinig reacties gekomen op deze oproep. De informatie-avond over de te verdelen taken gaat dan ook niet door.

En nu? Wij weten het niet. Na meerdere vruchteloze pogoingen om meer hulp te krijgen, hebben we als ZwemCommissie nu de bal bij het bestuur gelegd. Voor vragen over het volgende seizoen kunt u dan ook het best contact opnemen met het bestuur.

Vriendelijke doch droevige groet,

ZwemCommissie EZC

Noodoproep einde seizoen 2010 2011


Poolparty!

Heb je de poster al zien hangen in het zwembad?

Op 28 mei is het zover. POOL PARTY, (dat is engels voor zwembad feest) in het UT buiten bad. Een Mega feest voor, door en met elkaar!.

Het wordt een geweldig feest van 18:00 uur tot 24:00 uur. We starten om 18:00 uur met een programma voor alle jeugd vanaf het Sterrenplan tot < 11 jaar, van 19:00 tot 20:00 uur voor de <13 jeugd en van 20:00 uur tot 21:00 voor de jeugd onder 15 jaar.

Het is de bedoeling dat je je met een team inschrijft dus vraag vast in je team of selectie wie zin heeft om mee te doen. Na de mei vakantie ontvang je een persoonlijke uitnodiging waar in wordt uitgelegd hoe je je kunt inschrijven.

Doe je niet mee…. Dan krijg je spiijt.

Daarna vanaf 21:00 uur mag iedereen zich inschrijven voor de officiele EZC BOMMETJES wedstrijd. We hebben de digitale bommetjes hoogte meter van het NK bommetjes. Wie wordt de officiele bommetjes kampioen van EZC?

Tijdens het feest kun je meedoen aan de barbeque. Hiervoor moet je je wel van te voeren opgeven zodat we hiermee bij de inkoop rekening kunnen houden. Hebt je je niet opgegeven dan is er geen eten voor je.

Voor de kinderen hebben we een hamburger, een worstje, een drumstick. Incusief salade, stokbrood en sausjes voor 5,95 per persoon.

Voor de volwassenen hebben we een hamburger, een worst, een kip sate en een karbonade. Dit alles met huzaren salade, kool salade, kartoffelsalade en stokbrood + sausjes voor 10,95 per persoon.

Opgave via een mail naar astrid@dietrich.demon.nl voor 20 mei!. Ben je vegetarier dan hebben we ook een vegetarisch pakket voor je.

De muziek wordt aan het begin van de avond verzorgt door DJ JAMIE.

De avond wordt afgesloten door de Non Returnables. Blues harp & Rock voor de oudere jongere.

En er tussendoor  …… (Dat is nog een verrassing)


EZC zwemster bij NJK 800/ 1500

dinsdag 26 april 2011 10:44 ZwemCommissie

Na alle enthousiast berichten dat Xanne Kamerbeek van EZC mocht deelnemen aan de NJK lange afstanden, willen we jullie laten weten hoe het is gegaan.

De aankomst na een lange autorit was ietwat vreemd. Xanne: “Wat is het hier rustig…” Dat was kennelijk het gevolg van een lang programma, verspreid over de hele zaterdag, met pauzes waarin uit- en ingezwommen kon worden. ‘s Ochtends was er  een lang programma met de 1500m vrije slag voor jongens. Daarna volgenden na de pauze 2 series van 5000m voor jeugd en ouder. En om even voor 18.00 uur begon de 800m voor meisjes junioren.

Xanne was helaas de afgelopen weken niet fit. Ze heeft dan ook geen supertijd gezwommen, ondanks dat ze alles heeft gegeven. Tijdens deze zeer vermoeiende race heeft Xanne wel heel constant gezwommen. Met een tijd van 10.54.34 zat ze slechts 4 seconden boven haar verse PR (van 26 maart 2011) is dat zeker niet slecht! Daarmee heeft ze een 21e plaats behaald. Aan de ene kant was ze teleurgesteld en wilde ze meer. Dat zat er echter niet in. Ze heeft zich ‘leeg’ gezwommen en kwam zelfs ietwat duizelig uit het water. Op weg terug in de auto bedacht ze zich dat ze toch wel tevreden kon zijn: “Ik kon ècht niet sneller vandaag” (ondanks de pannenkoeken…). En met opa en oma als grootste fans op de tribune, is ze toch weer een ervaring rijker. En ze heeft daarbij zelfs nog een ClubRecord behaald op de 400m, met een tijd van 5.23.97

Het was de lange autorit naar Breda meer dan waard.


28 mei EZC feest op UT buitenbad!

ezc-poolparty


NJK Limiet voor ANOUK!

De limietwedstrijd in Amersfoort, zondag 17 april, was er voor de A-selectie van EZC één van prachtige resultaten. Zo heeft Aouk Rekers een NJK limiet gezwommen op de 50m vrije slag. Zij mag daarmee uitkomen tijdens de NJK lange baan in Dordrecht op 17-19 juni 2011. Voor deze wedstrijd heeft Roel Peterinck 3 limieten die hij al had, omgezet in een 50m bad inschrijving (wat zorgt voor een betere startpositie tijdens de wedstrijd).

Helaas is het Karla Westenberg niet gelukt om op de 100m rugslag de NK limiet te behalen. Zij mistte deze op 2 honderdste van een seconde! Gelukkig is de inschrijftermijn nog niet ten einde en kunnen er nog limieten gezwommen worden tot zondag 22 mei 2011.

Nog meer prestaties bij de wedstrijd in Amersfoort liggen op het niveau van PR’s en CR’s. Door de deelnemende dames en heer (7 in totaal), zijn er 18 Persoonlijke (50m baan) Records  gezwommen, wat uiteraard zeer veel is. Er waren 4 ClubRecords bij:

 • Roel:     50m vrije slag         30.31
 • Anouk:  50m vrije slag         30.45
 • Karla:    100m rugslag          1.12.22
 • Wendy: 100m schoolslag     1.34.59

Op 01 mei 2011 wordt de Laatste Kans Limiet wedstrijd gezwommen. Dat is de laatste kans om nog limieten te behalen voor de Overijsselse Kampioenschappen. Deze OK wordt gezwommen op 14, 15, 21 en 22 mei 2011 in het 50m bad in Kampen. Tijdens deze kampioenschappen kunnen de zwemmers nog limieten (proberen te) behalen voor de N(J)K. En als we dat zo inschatten… komen er nog wel een paar limieten aan. Dus: pas op Overijssel en Nederland: EZC komt er aan!!!

We wensen de zwemmers veel succes bij deze laatste loodjes richting de kampioenschappen. Zet ‘m op!


Informatie ALV

Beste leden,

EZC staat wekelijks in de krant en is op de radio te horen. Dat is niet voor niets, want we zijn aan het strijden voor de toekomst van onze club. In de gemeenteraad moet een besluit genomen worden over een belangrijke voorwaarde voor de zwemsport: nl. de zwemsport accommodatie voor de komende decennia. De gemeente heeft te maken met geldgebrek en wil liever geen geld uitgeven aan nieuwe accommodaties. B&W heeft daarom gekozen voor renovatie van het slagman met het geld dat daar al voor was gereserveerd door de jaren heen.  Zoals bekend zijn wij het daar niet mee eens. Wij zijn van mening dat de exploitatiekosten van een nieuwbouwbad minder zijn en dat de zwemsport daarin verder kan groeien. Dit wordt ondersteund door een rapport van de KNZB. Daarom hebben wij onze mening kenbaar gemaakt aan de gemeenteraad, die uiteindelijk beslist.

Nadat we ingesproken hebben bij de stedelijke commissie en een memo aan de leden van de gemeenteraad hadden gestuurd met onze inzichten werd de besluitvorming doorgezet naar de raadsvergadering van afgelopen maandag 11 april. Zaterdagmorgen hadden we de raadsleden uitgenodigd voor een ontbijt op het zwembad om zelf te kunnen zien hoe het er bij ons aan toe gaat . Daar zijn 2 raadsleden op af gekomen. Zij hebben allerlei vragen aan ons gesteld en hun eigen mening gegeven.

De  maandagochtend van de raadsvergadering wist Tom V. uit de stukkenstroom van het stadhuis de memo van de wethouder aan de gemeenteraad te halen omtrent zijn mening over het slagman. Daarin vonden wij een aantal onjuiste zaken terug.  Daarom zijn Bob en Ellen maandag aan het werk gegaan en hebben de KNZB, het ROC en raadsleden gebeld en hebben de onjuistheden weergegeven in een eigen memo aan de raad. (voor degenen die interesse hierin hebben zie de bijlagen)

In de raad bleek dat men door de bomen het bos niet meer zag en men stelde voor om de besluitvorming twee weken uit te stellen en intussen de informatie samen met de belanghebbenden uit te zoeken zodat er een goede beslissing kon worden genomen op basis van correcte feiten. Daar waren wij als vereniging blij mee.

Echter er  ontstond één groot probleem. Het  gesprek met alle belanghebbenden vindt plaats op de 18e april om 17.00 tot 19.00 uur.  En onze al verplaatste ALV is op deze zelfde dag gepland.  Besluitvorming vindt pas een week later in de raad plaats. Waardoor het voor ons erg lastig wordt  om toekomstplannen in de ALV te bespreken. Als je niet weet wat voor accommodatie je krijgt/houdt is het ook lastig om plannen te maken.

Omdat de statuten van onze club aangeven dat een ALV en de verantwoording van het voorgaande jaar voor 1 mei moet plaatsvinden gaan we het volgende doen:

18 april om 20.30 uur begint de ALV in het gebouw “de Corridor”, Hengelosestraat 525 te Enschede.

In deze ALV gaan we alleen de zaken bespreken die betrekking hebben op het jaar 2010 en de verkiezing van het bestuur van 2011. Alles wat met de toekomst van doen heeft en waar we mee bezig zijn in het programma Clubkoers van de KNZB zal in een aparte ALV worden besproken. De datum van deze ALV zal zo snel mogelijk worden vastgesteld.

Jammer dat alles op zo’n korte termijn veranderd, maar door de snelle ontwikkelingen in dit proces kunnen we nu niet anders. Ik hoop dat een ieder daar begrip voor heeft.

Met vriendelijke groet,

Ellen Grunefeld

Voorzitter


raadsvergadering uitgesteld

Kenrick

EZC was gisteren met zo’n 60 mensen aanwezig op het stadhuis. Met spanddoeken hebben we laten weten dat we het niet eens zijn met het besluit van college en de NVEZ om het Slagman te gaan renoveren. EZC is het ook niet eens met allerlei zaken die in de memo staat van wethouder Wallinga. Zo praat hij over 5% meer badwater bij nieuwbouw terwijl het 2521 concept van de KNZB 10 banen heeft (tegenover 5 banen nu in het Slagman). Natuurlijk rekent hij het ondiepe badje van het Slagman mee, maar wees eens serieus dit kun je alleen overdag tot half 7 ‘s avonds gebruiken voor de allerkleinsten om les in te geven en verder niet. Het 2521 concept heeft een beweegbare bodem, zodat je in de uren dat er geen zwemles word gegeven er gewoon zwemtrainingen kunt geven.

Besloten is nu dat er volgende week een gesprek komt en dat 25 April er een nieuwe raadsvergadering is over het Slagman. Zet de spanddoeken maar vast klaar want over twee weken zijn we er weer!

Bron onderstaande foto/link: RTV OOST

http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=124122

ezcprotest


Raadsvergadering

Op 11 April om 19.00 uur is de raadsvergadering waarin de toekomst van Het Slagman zeker wordt.

Wij vragen onze leden om naar het Stadhuis te komen en de club te steunen.

De agenda: http://www.enschede.nl/appls/stuk/agendas/00396/

De stukken: http://www.enschede.nl/appls/stuk/stukken/07935/


Stedelijke Commissie

Ondersteun EZC en kom vanavond om 19.00 uur naar de Stedelijke Commissie vergadering op het stadshuis.
Waarom?
Waarom wil EZC nieuwbouw?
EZC wil nieuwbouw om de zwemsport in Enschede te kunnen garanderen de komende jaren. Aquadrome en de Brug zijn ongeschikt voor de sport en zijn in feite baden waar je recreatief en zwemles kunt geven. EZC is er voor de waterpolo en het wedstrijdzwemmen en hiervoor is alleen het Slagman op dit moment geschikt. Zonder het Slagman is er geen plek voor waterpolo en wedstrijdzwemmen in de stad.
Waarom niet in Aquadrome/de Brug?
Aquadrome is ongeschikt omdat de watertemperatuur veel te hoog is, met hierdoor risico op cardiovasculaire klachten bij hoge inspanning. De temperatuur kan niet verlaagd worden. Tevens is het plafond te laag om waterpolo te kunnen spelen. De afmetingen van zwembad de Brug zijn te klein.
Waarom geen renovatie Slagman?
Renovatie is geen langdurige oplossing. Renovatie kost 2,7 miljoen. Nieuwbouw 4,2 miljoen. Investeer die 1,5 miljoen extra en stel de toekomst van de zwemsport in Enschede zeker. Bovendien wil EZC graag weten wat de verkoop van de grond van het Slagman oplevert als nieuwbouw plaatsvind bij het Aquadrome. Mocht die verkoop 1,5 miljoen of meer opleveren dan is nieuwbouw mogelijk zelfs financieel nog interessanter.
Zwemsport is iets heel anders dan Recreatie en moet dus ook anders bekeken worden dan de nieuwbouw van een recreatief badje.
Badwater:
Er is in Enschede een enorm tekort aan geschikt badwater op uren die geschikt zijn voor de jeugd. Wij kunnen de jeugd op schooldagen niet na 20.00 uur laten trainen. Zelfs de uren van 19.00 tot 20.00 uur zijn eigenlijk niet geschikt! Ook voor vrij zwemmen (baantjes) zijn maar weinig uren, de gemeente start op donderdagavond pas om 21.00 uur met baantjes zwemmen!
Badhuur:
Het huren van 1 uur (staat gelijk aan 1 speelveld (water”grasveld”) kost in Enschede tussen de 80 en 100 euro per uur. (Ter vergelijking een kunstgrasveld kost 25 euro per uur en de hele Pathmoshal 50 eur per uur) EZC heeft 20 waterpoloteams en 50-75 personen die wedstrijdzwemmen! De trainingstijden varieren van half 6 ‘s ochtends tot kwart voor 11 ‘s avonds. Waar moeten wij al deze mensen laten sporten met maar 1 speelveld van 15 bij 25 meter?
Poll:
Op de website van BurgerBelangen Enschede staat een poll,

” MOET HET SLAGMAN WORDEN GERENOVEERD VOOR € 2,7 MILJOEN OF KAN ER BETER METEEN EEN NIEUW ZWEMBAD WORDEN GEBOUWD? “

, waarop wij uiteraard moeten stemmen om renovatie tegen te gaan en kies dus voor nieuwbouw!


Indeling zwemles woensdag Aquadrome

Beste ouders,

Hieronder de indeling voor de A, B en C diploma groepen op de woensdag in het Aquadrome.

We zijn nog kinderen aan het beoordelen dus we kunnen in de loop van volgende week nog nieuwe kinderen doorstromen naar de A groep.

A diploma 17:30:

Amber Daldogiannis
Andy Hoven
Britt Kiekebos
Chloë Kuiper
Esra Haan
Loreena Kiekebos
Nova ten Vergert
Sam Schoonderwoert
Sarah Vegter
Tristan Bomers

B diploma 17:30:

Aidan Vermey
Anna Score
Anna van der Hoff
Bastiaan Nijenhuis
Kamilah Hammiche
Lieve Haveman
Linda Lindebank
Samuël Nandpersad
Sarah Wierda
Sebastian Schut
Stijn Diemer
Yuri Padberg

C diploma 18:15:

Bram Groener
Cynthia van der Meulen
Emily Pot
Fee Zilkens
Imke Lansink
Jan Kuiper
Jim Lode
Koen Ezendam
Kyani Lusia
Laurina Aziri
Lojine Frey
Macy Hoven
Merijn Posthuma
Merve Ekinci
Noah Bakker
Sander Groothuis
Tirza Tulp

Vergadering Leden EZC

Wil jij meepraten over de toekomst van EZC? 18 April is je kans!

Op 18 April aanstaande staat de jaarlijkse ledenvergadering gepland.

De agenda en jaarverslagen van waterpolo, bestuur en zwemmen vindt je via onderstaande link.

Wachtwoord en gebruikersnaam zijn gelijk en staat in het leden-bewaarboekje achterin.

www.ezc-online.nl/organisatie/notulen/bestanden/

We zijn dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers o.a. een nieuwe secretaris voor het bestuur en mensen die boekwerk (inkoopfacturen en bankafschriften) voor de vereniging willen verrichten in de boekhouding….


Proefzwemmen diepe

Beste Ouders,

De volgende kinderen mogen op zaterdag komen proefzwemmen in het diepe. Tijd 12:15 uur tot 13:00 uur. Plaats: Het doelgroepenbad van het Aquadrome:

Andy Hoven
Mads Bakker
Pim Beernink
Tim Nusmeijer
Alysha Beelen
Rein Bakker
Sophie Mes
Sophie Nawijn
Wesley Wolberink
Xanthe de Bondt
Lina Amina Snoussi

Er staan nog meer kinderen op de nominatie om te komen proefzwemmen. We kunnen echter niet iedereen tegelijk beoordelen. In de loop van de volgende week hopen we de overige kinderen te benaderen.

Met vriendelijke groeten,

Bob Dietrich


EZC teleurgesteld over besluit B&W omtrent Slagman

Vanmorgen hebben jullie in de Tubantia kunnen lezen dat de gemeente heeft besloten om het Slagman te renoveren en niet te kiezen voor een nieuw zwembad. Vanmorgen heb ik in een bijeenkomst op het stadhuis gezeten waarbij de KNZB, als eigenaar van het 2521 concept, de NV als eigenaar van de zwembaden, EZC als een van de grote gebruikers en de gemeente (beleidsambtenaren) als eigenaar van de NV, bij aanwezig waren. In dit overleg hebben ze ons uitgelegd waarom ze niet voor nieuwbouw hebben gekozen. Ik heb uitgelegd dat dit voor de vereniging vergaande gevolgen heeft naar de toekomst toe. En ik heb ze aangegeven dat we het niet eens zijn met het besluit van B&W en dat we naar de raad zullen gaan om onze mening hierover aan te geven.

Ik wil dan ook iedereen oproepen 4 april aanwezig te zijn bij de Stedelijke Commissievergadering. Deze begint om 19.00 uur. We gaan daar spreektijd aanvragen en hopelijk meepraten. Op 11 april komt het vervolgens ter vaststelling in de Raad. Ook dan hoop ik op een grote opkomst. Hieronder vind je de informatie die we naar de politici op gaan sturen.

Informatie voor politici inzake besluitvorming nieuwbouw zwembad versus renovatie Slagman.

Samenvatting:

De gemeente Enschede heeft verzuimd tijdig een beslissing te nemen om de toekomt van een voor wedstrijdsporten geschikt zwembad veilig te stellen. Jammer genoeg is bij de besluitvorming omtrent de nieuwbouw van het buitenbad hiervoor al door ons gewaarschuwd. Toentertijd is ons de toezegging gedaan dat de nieuwbouw van het buitenbad geen invloed op de nieuwbouw of renovatie van een voor sport geschikt bad zou hebben. Helaas is door de late besluitvorming de keuze voor een nieuw bad lastiger geworden door de kans dat het Slagman het niet nog een jaar volhoud. Toch heeft nieuwbouw voor de gemeente en de gebruikers enkel voordelen. Renovatie heeft enkel één zeer korte termijn voordeel.  Door te kiezen voor renovatie is er geen geld meer om in de komende 30 jaar een beslissing gericht op vooruitgang te nemen.

De KNZB heeft ons verzekerd dat het 2521 bad in 9 maanden kan worden gebouwd. Indien de gemeente in 3 maanden een bouwvergunning kan realiseren is een nieuwbouwoptie zeer goed mogelijk. Het Slagman is wellicht een jaar in de huidige staat te handhaven door de  recreatieve zwemmers in het daarvoor veel beter geschikte aquadrome onder te brengen.

De eerder genoemde spreidingsproblematiek is voor de sportverenigingen geen enkel argument omdat er maar één sportbad in Enschede is en zou het voor de gebruikers prettig zijn als het centraal in Enschede zou staan. Zwemmen is geen voetballen met zijn vele accommodaties en faciliteiten. Daarvoor is het dus niet noodzakelijk het Slagman te handhaven.

Door te kiezen voor nieuwbouw blijft het mogelijk de zwemsport op de middellange termijn in Enschede te handhaven.

Voordelen 2521:

–          Exploitatie 300.000 tot 500.000 euro per jaar goedkoper dan renovatie, voor precieze cijfers zie het rapport van de KNZB.

 1. Enorme besparing op energie kosten
 1. Enorme besparing op onderhoud
 1. Besparing op kosten door inzet vrijwilligers van verenigingen.
 1. Terugverdientijd hogere investering binnen 3 jaar.
 1. Oplossing voor lange termijn. Renovatie blijft een lapmiddel waar binnen 10 jaar weer veel uitgaven zijn te verwachten.

–          Groter zwembad

 1. afstoten breedte sport door vereniging niet nodig,
 1. opvang huidige groei jeugd mogelijk
 1. Verbetering financiële situatie vereniging omdat minderen uren nodig zijn en een normaal uur tarief vanwege goedkopere exploitatie.
 1. Trainingstijden tot 22.00 uur.

 

–          Verbetering functionaliteit

 1. Bestuursruimte verenigingen
 1. Kantine
 1. Ruimte voor droogtraining
 1. Moderne sport faciliteit. (verwijderen hoge zwembad rand, 8 ipv 5 banen)

 

–          Overige

 1. Niet afhankelijk van bestaande locatie Slagman, Centrale ligging (Leden verenigingen vanuit heel Enschede), Goede bereikbaarheid bezoekers van buiten Enschede i.v.m. wedstrijden.
 1. Gebruik oude locatie mogelijk tijdens nieuwbouw, lopende competitie verenigingen niet in gevaar.
 1. Risico op overschrijding planning en kosten bij renovatie aanzienlijk groter waardoor zelfs het enige korte termijn voordeel verdwijnt.
 1. Verhoging veiligheid. Redden drenkelingen problematisch bij hoge badrand  zoals deze nu is.
 1. Gebruik door mensen met een lichamelijke beperking mogelijk door ontbreken hoge badrand.
 1. Verbeteren civil society vanwege betrokkenheid vrijwilligers bij exploitatie waardoor eigen verantwoordelijkheid en participatie toenemen. Een bad voor iedereen door iedereen.

Voordelen Renovatie Slagman:

–          Investeringskosten op zeer korte termijn lager. (2,7 miljoen renovatiekosten ipv 3.5 miljoen bouwkosten en 7 ton stichtingskosten)

–          Huidige structuur NV Zwembaden kan worden gehandhaafd.

Situatie zwemvereniging

EZC is een grote zwem en polovereniging die 2 grote problemen kent. Erg hoge badhuur per uur en te weinig badwater beschikbaar op uren dat de jeugd mag sporten. EZC is ondanks deze handicaps die voortkomen uit beslissingen in de politiek de laatste jaren erg gegroeid in de jeugdafdeling. We hebben dankzij ons zeer succesvolle jeugdplan steeds meer jeugd in de zwem en polosport kunnen interesseren. Helaas passen er geen kinderen meer in op de uren dat het voor hen geschikt is. Momenteel overwegen we om vanwege de veiligheid een jeugdledenstop in te voeren. Dit kan toch niet de bedoeling zijn van een gemeente die prijzen won met de doelstelling dat de jeugd moet sporten. En zwemmen is daarbij een van de gezondste sporten. Helaas is daarmee een doorlopende lijn onderbroken en is daarmee overleven een stuk moeilijker op langere termijn. Door te kiezen voor het 2521 concept kan de vereniging weer groeien, vanwege het grotere wateroppervlak waarmee er meer kinderen gelijktijdig kunnen trainen. Door de lagere exploitatiekosten is er ook de mogelijkheid iets aan de hoge badhuur te doen. Waardoor het ook betaalbaar blijft om aan een zwemsport te doen.

De vereniging wil uiteraard meewerken in de uitvoering van de exploitatie, zoals zij dat momenteel ook reeds doet in de exploitatie van het Slagman in het weekend. Zeker als dat betekent dat er een toekomst blijft voor de zwemsport in Enschede. De angst die B&W zien in de te bieden continuiteit door de vereniging begrijpen we niet erg goed. Reeds vele jaren hebben we in de weekenden zelfstandig de organisatie van het bad zelf verzorgd zonder inbreng van de NV tegen een bijzonder kleine vergoeding. Voor de vereniging veranderd er dus niet veel in de organisatie. Dat er voor de NV het een en ander zal veranderen zien we enkel als voordeel t.o.v. de huidige situatie.

EZC is zich bewust van het feit dat de gemeente moet bezuinigen. Echter door te gaan renoveren bezuinig je enkel incidenteel en niet structureel. Door nieuw te bouwen kan de gemeente de komende 30 jaar besparen op de exploitatie en daarmee een normalere badhuur vragen. Daardoor kunnen onze leden die ook te maken hebben met de crisis voor een normalere prijs blijven sporten. Onze leden betalen nu al bijna 3 keer zoveel als een gemiddelde voetballer.

Indien gewenst kunt op 0616054425 contact met ons opnemen.

Naast deze tekst hebben we hen ook deze link opgestuurd omtrent het nieuwe 2521 concept.

http://www.knzb.nl/App_Themes/KNZB/downloads/KOP001-03_Animatie2125.exe

Misschien kunnen jullie alvast mooie teksten voor spandoeken bedenken en daarmee aan de slag gaan.

Ik hou jullie op de hoogte!

Met vriendelijke groet,

Ellen Grunefeld

voorzitter


Uitstekende resultaten zwemmers EZC

EZC heeft afgelopen zondag in haar eigen thuisbad uitstekende zaken gedaan.
Mede omdat er in Enschede gezwommen werd, kon EZC een grotere ploeg voor de 4e en laatste competitieronde in de B klasse opstellen. Maar liefst 22 zwemmers klommen de startblokken op. Die 22 zwemmers waren goed voor 21 PR’s. Hiermee werden veel punten verdiend. Met name de zwemmers uit de B-selectie bewezen de ploeg een goede dienst.
Vooral op de langere afstanden presteerden zijn uitstekend. Trainers en coaches prezen de geweldige inzet van de zwemmers.
Op het moment van schrijven staat EZC op een voorlopig 25e plaats in de landelijke B-klasse. Waarschijnlijk zullen zij nog een plaatsje naar boven opschuiven.
Maar wat het ook wordt: handhaving in de B-klasse is hiermee in ieder geval een feit!

EZC kan hiermee verder bouwen aan de ploeg.


ALV verplaatst

De Algemene ledenvergadering vanwege recente ontwikkelingen verplaatst naar 18 April 2011.

De vergadering op 28 Maart gaat niet door!!


Proefzwemmen en diplomazwemmen

donderdag 03 maart 2011 20:54 Bob Dietrich

Beste  zwemmertjes en ouders,

Proefzwemmen:

Binnenkort gaan we weer proefzwemmen voor het diploma. Let op: omdat alle kinderen gezamenlijk proefzwemmen kan het zijn dat u daarom in plaats van woensdag op de donderdag moet komen zwemmen of andersom.

Alle kinderen van zowel de woensdag als de donderdag die voor hun A diploma oefenen, gaan proefzwemmen op donderdag 10 maart van 17:00 – 17:45 uur in het Aquadrome.

Alle kinderen van zowel de woensdag als de donderdag die voor hun B diploma oefenen gaan proefzwemmen op donderdag 10 maart van 17:45 – 18:30 uur in het Aquadrome.

De kinderen die voor het C diploma oefenen gaan proefzwemmen op woensdag 9 maart van 17:30 –19:00 uur. De lessen voor het A en B diploma vervallen daarmee op woensdag 9 maart..

Tijdens het proefzwemmen wordt alleen in badkleding gezwommen. Dit is vanwege de beschikbare tijd. Het Kledingzwemmen is al in de weken hiervoor beoordeeld.

Komt u alstublieft ruim op tijd naar het zwembad zodat we direct kunnen beginnen.

Het deelnemen aan het proefzwemmen betekent niet automatisch dat uw kind mag deelnemen aan het diplomazwemmen. Of uw kind mag deelnemen aan het diplomazwemmen hoort u direct na het proefzwemmen. Uw kind krijgt dan een brief waarmee u uw kind kunt opgeven voor het diplomazwemmen. Het makkelijkst is als u deze brief direct invult en inlevert samen met de 12,50 euro die deelname aan het diploma zwemmen kost. (Bij stichting leergeld kinderen wordt het diploma zwemmen door stichting leergeld betaald). Neemt u dus 12,50 gepast mee, een pen en een envelop met de naam van het kind er op. Wij kunnen niet wisselen en zitten niet te wachten op een hele berg los geld.

Diplomazwemmen:

De datum van het diplomazwemmen is:

A diploma       : donderdag 24 maart 17:00 -17:45 uur in het Aquadrome.

B-diploma       : donderdag 24 maart 17:45-18:30 uur in het Aquadrome.

C-diploma       : woensdag 23 maart 17:30-19:00 uur in het Aquadrome.

De lessen tussen kledingzwemmen en diploma zwemmen in:

De lessen in de week van 16 en 17 maart zijn op de tijden zoals u normaal gewend bent en zonder kleding!

Met vriendelijke groet,

Bob Dietrich


5 N(J)K limieten en 10 PR’s!

zondag 20 februari 2011 22:30 ZwemCommissie

5 N(J)K limieten en 10 PR’s: een spetterende prestatie!

 Gisteren werd in Borne de Middenafstand limiet wedstrijd gezwommen. Daar deden 5 zwemmers van EZC aan mee, die zorgden voor 10 PR’s en 5 N(J)K limieten!

Daarnaast sneuvelden er ook nog eens 3 ClubRecords! Een geweldig resultaat dus.

 NJK limieten werden gezwommen door Roel Peterinck en Xanne Kamerbeek, beide zowel op de 200 als de 400m vrije slag. Karla Westenberg zwom op de 200m rugslag een NK limiet.

 Clubrecords werden verbroken door:

Xanne Kamerbeek: zij zwom de 400m vrije slag in 5.13.32

Lianne Molkenboer: zij zwom de 400m wisselslag in 5.46.02

Karla Westenberg: zij zwom de 200m rugslag in 2.28.73


Mooi resultaat EZC bij NJK-kb in Terneuzen

maandag 31 januari 2011 10:23 van de ZwemCommissie

Twee zwemmers van EZC kunnen met een goed gevoel terugkijken op een geslaagd toernooi. Volgens trainer Jacques Frey zijn er fraaie persoonlijke records gezwommen. Beide zwemmers, Roel Peterinck (12 jaar) en Xanne Kamerbeek (12 jaar), hebben zeer fraaie tijden neer gezet.

 Roel zwom op vrijdagochtend de 50m vrije slag. Het was een teleustellend begin van de wedstrijd; hij bewoog bij de start en kreeg een diskwalificatie zonder tijd. De volgende race verliep zoveel beter. Op zaterdagochtend zwom Roel de 200m wisselslag en verbeterde zijn PR met 5 seconden en eindigde hiermee op de 24e plaats, in een tijd van 2.44.72  Ook op de 100m vrije slag, die werd gezwommen op de zondagochtend, verbeterde Roel zijn tijd en wel met 2 seconden. Met deze 3 afstanden had Roel zich al gekwalificeerd voor de NJK in Dordrecht in juni 2011.

 Xanne zwom op vrijdag de 100m vlinderslag in een tijd van 1.16.04  Hiermee schoof zij één plaats op en staat daarmee 19e op de nationale ranglijst. Op de 400m wisselslag maakte Xanne een enorme sprong vooruit. Met een tijd van 6.05.08 stond ze ingeschreven op de 39e plaats. Na een mooie, goed gezwommen race eindigde Xanne als 20e in het eindklassement met een prachtige tijd van 5.52.04  Hiermee verbeterde ze niet alleen haar persoonlijke record, maar behaalde ook een nieuw clubrecord. Daarnaast verzekerde ze zich tevens van een plaatsing op de NJK in juni 2011.


Aart stopt met lesgeven

Hallo kinderen en ouders van de EZC-Zwemles,

In Januari 1997 ben ik begonnen met het geven van zwemles bij Thialf en op 21 januari 2011 stop ik daarmee bij EZC. Als ik deze voorgaande zin nog eens lees dan besef ik dat ik in een paar woorden 14 jaar zwemles geven, neer schrijf.

Mijn eerste lessen heb ik gegeven bij Thialf en na de fusie met ZCE bij de nieuwe vereniging EZC. Samen met Margriet heb ik altijd met heel veel plezier op de vrijdag de zwemlessen verzorgd. Het is een hele leuke hobby waar je voldoening en veel energie van krijgt. Het is namelijk geweldig om te zien dat een kind vanaf niets leert zwemmen en dat je van die ontwikkeling als zwemdocent onderdeel uit mag maken.

Stoppen betekend voor anderen mogelijkheden, mogelijkheden om de aan mij toevertrouwde lessen op de vrijdag over te nemen. Gelukkig zijn er vrijwilligers binnen ons Zwemles Team  die daar graag invulling aan willen geven. Mijn lessen worden dan ook overgenomen door Michelle Weijer. Michelle is een prima docent aan wie ik graag mijn groepen overdraag.

Heeft u zelf eens zin om les te geven en ziet u deze activiteit ook wel als een leuke nieuwe hobby, geef u dan op als vrijwilliger bij EZC,  ik verzeker u dat u daar geen spijt van zult krijgen.

Kinderen heel hartelijk bedankt voor het plezier en de energie die ik van jullie heb gekregen tijdens de lessen en u ouders bedank ik voor uw vertrouwen in mij.

Voor nu, heel veel zwem plezier,

Met vriendelijke groet

Aart Wagelaar.


Mooie resultaten Overijsselse Winter Kampioenschappen

zondag 09 januari 2011 11:33 ZwemCommissie

Op zaterdag 08 januari j.l. werd in Nijverdal gestreden om de titel ‘Overijssels Kampioen’ op de 100m nummers. Van de 20 deelnemende verenigingen was EZC uit er één. Met 8 zwemmers geen grote groep, maar ze gaan ervoor!

 Dat ze alles gegeven hebben blijkt wel uit de resultaten: EZC gaat met maar liefst 9 medailles, 11 PR’s (persoonlijke records), een ClubRecord en een NJK-limiet naar huis.

 De medailles waren voor:

 *          Xanne Kamerbeek: goud op de 100m vlinderslag

*          zilver voor Karla Westenberg (100m rugslag), Pascal Bruins (100m vrije slag en 100m schoolslag)

*          brons voor Pascal Bruins (100m wisselslag), Lianne Molkenboer (100m vlinderslag en 100m wisselslag), Roel Peterinck (100m rugslag) en Anouk Rekers (100m vlinderslag).

 Daarnaast heeft Pascal een Clubrecord gezwommen op de 100m wisselslag in 1.01.75

Op de 100m vlinderslag heeft Xanne een NJK limiet gezwommen in 1.15.90

 Al met al grote resultaten voor een kleine groep zwemmers!


Nieuwjaarsborrel zaterdag a.s.

Op zaterdag 8 januari organiseren we onze EZC nieuwjaarsborrel.

Toegang gratis voor leden en 2,– euro voor introducees/niet leden. Eén consumptie wordt u door de vereniging aangeboden.

Verder zorgen we voor een hapje en muziek. Zorgen jullie voor een grote opkomst een feeststemming?

Plaats: Speeltuin Varvik, Hendrik Smeltweg 50 (tegenover de Diekman hal bij het Aquadrome)

Tijd: Vanaf 20:00 uur tot +/- 23:30 uur


Vrijwilliger(s) diverse administratieve taken gezocht

Wij zijn dringend op zoek naar vrijwilligers die ons willen ondersteunen met administratieve taken binnen de zwemclub.

Alle administratie van EZC wordt door vrijwilligers gedaan en om een gezonde vereniging te blijven is het zaak dat dit goed bijgehouden word! Ben je administratief goed onderlegd of wil je het leren mail dan even naar penningmeester@ezc-online.nl

De volgende taken zoeken we iemand voor:

– herinneringen sturen naar niet betalende leden

– facturen betalen aan crediteuren

– controle declaraties

– invoer nieuwe leden (vooral bij nieuwe oproep zwemles)

– maken en versturen ledenpasjes

Heb je een andere administratieve taak in gedachten mail dan ook even dan kun jij wellicht die taak doen en kunnen wij 1 van de bovenste taken gewoon blijven doen!

Mail naar penningmeester@ezc-online.nl voor meer informatie.


Kerstwens

EZC wenst u een fijne feestdagen en een voorspoedig en gezond 2011!


Contributies 1 Januari 2011

Onder informatie

https://www.ezc-online.nl/index.php?option=com_content&view=article&catid=1&id=1&Itemid=3

vind je de nieuwe contributietarieven per 1 januari 2011, zoals afgesproken op de ALV.

mvg

Bestuur


Afgelasting ClubKampioenschappen EZC 2010

woensdag 15 december 2010 10:42 Zwemcommissie

ClubKampioenschappen 2010

 De ClubKampioenschappen, komende zondag, gaan niet door helaas!!!

Er zijn te weinig aanmeldingen en niet genoeg officials om er een echte wedstrijd van te maken.

 Vriendelijke groet,

 ZwemCommissie EZC


Trainingen/Lessen kerstvakantie

In de Kerstvakantie (18 december 2010 t/m 2 januari 2011) zijn er geen trainingen en zwemlessen.

Op maandag 3 Januari starten de lessen en trainingen weer!

Wij wensen iedereen een prettige feestdagen en een heel gelukkig, gezond en sportief 2011 toe!


Uitnodiging nieuwjaarsborrel!

Op zaterdag 8 januari organiseren we onze EZC nieuwjaarsborrel.

Toegang gratis voor leden en 2,– euro voor introducees. Eén consumptie wordt u door de vereniging aangeboden.

Verder zorgen we voor een hapje en muziek. Zorgen jullie voor een grote opkomst een feeststemming.

Plaats: Speeltuin Varvik, Hendrik Smeltweg 50 (tegenover de Diekman hal bij het Aquadrome)

Tijd: Vanaf 20:00 uur tot +/- 23:30 uur


Gezocht zwemlesleden!

Zonder het geven van zwemlessen kan onze vereniging niet bestaan, wij roepen daarom alle leden op om actief te werven voor de zwemles. Bij de gemeente is een wachtlijst van meer dan een jaar en bij EZC zijn er op dit moment per direct plaatsen beschikbaar voor de zwemles zowel in het ondiepe als in de hogere groepen.

Vanwege toenemende concurrentie en sinds kort een nieuwe zwemschool in de stad zijn veel mensen van de wachtlijst bij een andere zwemschool gaan zwemmen en hebben dit niet doorgegeven. Dit is jammer want hadden wij dit eerder geweten dan hadden wij meer mensen op onze wachtlijst kunnen plaatsen.

EZC is de enige KNZB vereniging in Enschede die zwemles geeft. Bij EZC krijg je kwalitatief goede zwemlessen voor een lage prijs.  Kent u mensen in uw omgeving die op zoek zijn naar een goede zwemles voor hun kind dan kunnen ze voor meer informatie mailen naar  zwemles@ezc-online.nl of ga naar www.ezc-online.nl om je aan te melden!


Sinterklaas actie succesvol

Ieder jaar zijn er een aantal fanatieke vrijwilligers actief die Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten helpen bij hun school en huisbezoeken.

Naast dat we weer ontzettend veel plezier hebben gehad is hier ook weer meer dat 700 euro verdient voor de clubkas.

Hierbij wil ik Aart, Margriet, Tearek, Floris, Annemette, Maaike, Renate en Astrid bedanken voor hun belangeloze inzet!

Sinterklaas.


Nu aanmelden, direct beginnen met zwemles.

Beste ouders,

Omdat meer kinderen dan verwacht even wachten met het beginnen met de zwemles en de overige kinderen nog te jong zijn kunnen kinderen die zich nu aanmelden, en ouder zijn dan vier en een half jaar, direct plaatsen voor onze zwemlessen.

Er zijn nog een enkele plaatsen beschikbaar. Plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelding.

Aanmelding kan doormiddel van het invullen van het aanmeldings folmulier op deze site. Om geen vertraging op te lopen hier bij ook het verzoek om ook mail te sturen aan zwemles@ezc-online.nl

Met vriendelijk groeten,

Bob Dietrich


Verslag diploma zwemmen 24 en 25 november

dinsdag 07 december 2010 22:12 ZWEMLES

Op 24 en 25 maart j.l. stond bij onze vereniging het diplomazwemmen weer op het programma.

Woensdag 24 november werd er afgezwommen voor het:

 • A-diploma van 17.30 uur – 18.15 uur     40 kandidaten
 • B-diploma van 18.15 uur – 19.00 uur     19 kandidaten

Donderdag 25 november werd er afgezwommen voor het:

 • C-diploma van 17.00 uur – 18.30 uur     17 kandidaten

Bij het A diplomazwemmen deden zoals gebruikelijk ook kinderen mee van zwemschool ’t Roesingh omdat zij niet de mogelijkheid hebben om zelf het diplomazwemmen af te nemen.

Dit diplomazwemmen was het eerste met de nieuwe eisen. Daarom was er bij het A-diplomazwemmen iemand van de NPZ-NRZ aanwezig, te weten de heer Henk van de Burg. Deze meneer kijkt niet alleen of de kinderen goed zwemmen maar kijkt ook of de vereniging zich houdt aan de eisen die voor het diplomazwemmen gesteld zijn en hoe de organisatie verloopt.

Op alle onderdelen, zowel de organisatie als de watervrijheid en de zwemslagen c.q. techniek hebben we als vereniging een 8 als rapport cijfer gekregen.

Bij het B-diploma moest 1 meisje het gat nog een keer opnieuw doen. Juffrouw Natascha vond dit zo spannend dat ze zo hard heeft geschreeuwd dat ze de volgende dag haar stem kwijt was, maar het meisje heeft het gat wel gehaald en kreeg net zoals alle andere B-kandidaten haar zwemdiploma.

Het afzwemmen voor het C-diploma liep ook gesmeerd echter Natascha kon geen fatsoenlijk woord uitbrengen daarom heeft Bob alles aan de kinderen verteld.

Wij van de Elementaire Commissie kunnen terugblikken op een goed diplomazwemmen en feliciteren hierbij alle kinderen met het behalen van het zwemdiploma en alle docenten met dit prima resultaat.

De Elementaire Commissie


Polowedstrijden afgelast 04-12

Op zaterdag 4 december zijn alle waterpolowedstrijden afgelast. Dit geldt zowel voor thuis- als uitwedstrijden.

De wedstrijden zijn afgelast door het District in verband met de sneeuw en verwachte ijzel.


collectieve Menzis KNZB polis

Iedereen die lid is van EZC is automatisch lid van de KNZB.

Met de Menzis KNZB polis krijgt u een aantrekkelijke korting op de premie van uw zorgverzekering.

Ga naar www.menzis.nl/knzb voor meer informatie.


Fair Play bij EZC

Bij EZC vinden we het heel belangrijk dat er fair gesport wordt.

Wij ondersteunen de nieuwe campagne in Overijssel Fair Play Scoort.

ga naar www.fairplayscoort.nl voor meer informatie en play fair………..

speelt er iemand niet fair binnen de club spreek diegene er op aan, helpt dit niet vraag dan je trainer om in te grijpen.

Hieronder de fairplay reclame!

Fair play


NJK limiet op de valreep!

zondag 28 november 2010 21:51 Zwemcommissie

Geheel onverwacht heeft nog een zwemmer van EZC een NJK-limiet behaald. Op zaterdag 20 november ging een kleine afvaardiging van de A-selectie naar Barneveld voor een limietwedstrijd.

Daar zwom Xanne Kamerbeek (1998) voor het eerst de 400m wisselslag. Dit deed zij in een tijd van 6.06.21 Dat was schrikken: hiermee was ze 0.8 seconden van de NJK-limiet verwijderd! Gauw nog even (geheel legaal) een inschrijving voor een volgende wedstrijd veranderen. Wie weet haalt ze dan de limiet…

Zondag 28 november 2010 tijdens het Twente Circuit in Hengelo was het zo ver. Hier zwom Xanne 6.05.08 op de 400m wisselslag. Een tijd waarmee ze in het laatste weekend van januari 2011 mag deelnemen aan de NJK in Terneuzen.

2010-11-28=twentecircuit 2=uitslag op naam

2010-11-28=uitslag Hengelo-Twente Cuircuit deel 2


ClubKampioenschappen

Voor alle leden van EZC:        CLUBKAMPIOENSCHAPPEN ZWEMMEN

Op zondag 19 december 2010 worden de zwemkampioenschappen van EZC gehouden. Iedereen die lid is van EZC en minimaal 6 jaar is kan meedoen. Inschrijvingen dienen uiterlijk 08 december 2010 om 20.00 uur binnen te zijn via email: aanmelden@ezc-online.nl Bij deze inschrijving zet je je naam, geboortedatum en de slagen en afstanden die je wilt zwemmen. Voor het programma: zie bijlage

Voor meer informatie:

*  kijk op de flyer die in het zwembad hangt

*  kijk in de bijlage

*  stel je vraag via aanmelden@ezc-online.nl

*  kijk bij ‘Zwemmen’ op deze site

SCHRIJF JE IN EN DOE MEE!!!!!

Programma ClubKampioenschappen

Poster CK 2010 EZC


Speciaal artikel over een special Olympics

Special Olympics, gezwommen op 23 oktober 2010

Van onze verslaggever ter plaatse, Johan Vos

Ik zat zaterdag ochtend al vroeg in de auto op weg naar Raalte voor de Special Olimpics. We kwamen daar aan en we moesten wachten in z,n lange gang het leek wel wat op zo,n catacombe. Daarna gingen de clubs de zaal binnen en het was een hele leuke sfeer en al vast ook een beetje feesten. Er kwam een club politiemannen binnen gerend met de vlam. Dat waren politiemannen die meer van dit soort vrijwillige dingen doen. Daarna was er een toespraak van de burgermeester en de wedhouder. Vervolgens werd het Olympisch vuur ontstoken, helaas werd de echte vlam uitgeblazen en het de steker voor de elecktriche vlam in het stopcontact gestoken.

Toen gingen we ons omkleden. en begon de wedstrijd. Er werden al gelijk goede tijden gezwommen. Het was vooral heel gezellig. Alleen bij de voorstart waar we in groepjes moesten gaan zitten vond ik af en toe nog wat rommelig maar het is natuurlijk ok een groot evenement zo,n spelen. Wat ik heel fijn vond is dat er emmers met zwembad water bij de startblokken stonden. In de pauze konden we een lunche( met kroket) krijgen in de sporthal. Daar trede een hele leuke band op en ze kregen de hele sporthal mee. Ik wist niet dat Iny zo uit haar dak kon gaan. Na de pauze werden de zelfde afstanden gezwommen als s´morgens want deze tijden telden uiteindelijk. De middag duurde wat langer dan s´ochtens want hier zaten ook de prijsuitreikingen bij. Er zijn door EZC heel wat plakken binnen gehaald. We mogen echt tevreden zijn over de behaalde resultaten. Sommigen vonden de kus van miss Overijsel misschien nog wel leuker dan hun mediale. Het was een hele leuke sportieve dag

Uitslag EZC – Special Olympics Raalte 2010


Succes OK Sprint voor EZC

EZC-zwemmers: goed resultaat bij Overijsselse Sprint Kampioenschappen

 Afgelopen zaterdag, 06 november, zijn in Hengelo de Overijsselse Sprint Kampioenschappen gezwommen. Bij dit Kampioenschap werden van alle zwemslagen de 50 meters gezwommen. In totaal waren er 22 verenigingen uit heel Overijssel vertegenwoordigd. Van EZC gingen 12 zwemmers van start.

Deze zwemmers hebben uitstekende tijden neergezet; er zijn maar liefst 16 PR’s (persoonlijke records) gezwommen. De grootste verbetering is behaald door Ruben de Boer. Hij zwom de 50m vrije slag in 28.08 Ook zijn er 2 clubrecords gezwommen, en wel door Lianne Molkenboer (50m vlinderslag in 30.03) en door Karla Westenberg (50m rugslag in 32.85)

 En dan de medailles: 8 in totaal!

Goud (2) ging naar Lianne Molkenboer op de 50m vlinderslag (30.03) en naar Teun Groeneweg op de 50m schoolslag (32.58)

Zilver (4) gingen naar: Karla Westenberg op de (50m rugslag),  Xanne Kamerbeek (50m vlinderslag),Teun Groeneweg (50m vlinderslag), Anouk Rekers (50m vlinderslag)

Brons (2) was er voor Ruben de Boer (50m vrije slag) en Jeroen Koenraadt (50m schoolslag)

Voor de plaatsen 4 t/m 6 zijn Oorkondes ontvangen. Daarvan haalden de EZC-zwemmers er ook nog 10 binnen. Al met al een prachtig resultaat!

2010-11-06=Hengelo=OK Sprint=uitslag EZC


Data diploma zwemmen

Beste ouders,
Op woensdag 24 november en 25 november organiseren we het diploma zwemmen.  Alle normale lessen in het Aquadrome komen daarmee op deze twee dagen te vervallen. Kinderen die tijdens het proefzwemmen voldoen aan de eisen krijgen een uitnodiging voor het diploma zwemmen.

A diploma:
Dag                  : woendag 24 november
Tijd aanwezig  : 17:15 uur
Aanvang          : 17:30 uur

Dag················· :·woendag 24 november
Tijd aanwezig· : 18:00 uur
Aanvang········· : 18:15 uur

C diploma:
Dag················· :·donderdag 25 november
Tijd aanwezig· : 17:00 uur
Aanvang········· : 17:15 uur


Vervallen lessen Sterrenplan

Beste ouders,

Woensdag 10 november komt het Sterrenplan te vervallen ivm het proefzwemmen voor het diplomazwemmen. Ook op woensdag 24 november komt de Sterrenplan les te vervallen i.v.m. het diplomazwemmen.

Voor de duidelijkheid de Sterrenplan lessen op de zaterdagen gaan wel door.

Met vriendelijke groeten,

Bob Dietrich


Proefzwemmen voor het diplomazwemmen

Beste ouders,

Op woendag 10 november vindt het proefzwemmen plaats voor de alle kinderen die voor het A en B diploma aan het oefenen zijn.

Proefzwemmen A diploma:

Alle A kinderen (ook de kinderen die normaal op donderdag zwemmen) worden op woendag 10 november verwacht om 17:30 uur in het Aquadrome. Voor de duidelijkheid de lessen voor het A diploma vervallen daarmee op donderdag 11 november. De kinderen kunnen in hun zwembroek of badpak op het proefzwemmen verschijnen. Het kledingzwemmen is al beoordeeld.

Proefzwemmen B diploma:

Alle B kinderen (ook de kinderen die normaal op donderdag zwemmen) worden·op woendag 10 november verwacht om 18:15 uur in het Aquadrome. Voor de duidelijkheid de lessen voor het B diploma vervallen daarmee op donderdag 11 november. De kinderen kunnen in hun zwembroek·of badpak op het proefzwemmen verschijnen. Het kledingzwemmen is al beoordeeld.

Op donderdag 11 november vindt het proefzwemmen voor het C diploma plaats. Alle lessen voor het A en B diploma komen op donderdag 11 november tot vervallen.

Proefzwemmen C diploma:

Alle C kinderen worden·op donderdag 11 november verwacht om 17:00 uur in het Aquadrome. Voor de duidelijkheid de lessen voor het C diploma vervallen daarmee op woensdag 10 november. De kinderen kunnen in hun zwembroek·of badpak op het proefzwemmen verschijnen. Het kledingzwemmen is al beoordeeld.


De zwemmers van EZC

 

De zwemmers van EZC.

Op zaterdag was daar de Viola Cup in Hengelo. Een sprintwedstrijd, waarin weer veel persoonlijke records zijn gezwommen Met deze records komen er weer een aantal zwemmers in aanmerking voor de Overijsselse Sprint Kampioenschappen (OK Sprint), die worden gezwommen op 6 november.
Op zondag was er de eerste wedstrijd in het Lange Afstanden Circuit. En lange afstanden waren het zeker. In deze eerste wedstrijd werd er door alle deelnemers 200m wisselslag gezwommen. De jongere zwemmers (8 tot 10 jaar) zwommen daarnaast 400m vrije slag. De zwemmers van 11 jaar en ouder zwommen 800m vrije slag. In de bijlage staat de uitslag van de wedstrijd.
Miranda Kamerbeek van EZC: “Twee heel verschillende wedstrijden, waarbij weer goed is gepresteerd door de zwemmers van EZC. Maar wat dit weekend vooral speciaal maakte is het nieuwe clubtenue dat de zwemmers dit weekend voor het eerst droegen. Een heel nieuw gezicht: een nieuw shirt in een nieuwe kleur met een nieuwe sponsor. De nieuwe kleur van EZC is blauw! Daar waar het wit van de vorige shirts verwarrend was vanwege de witte shirts van de officials, valt het ‘royal blue’ heel mooi op: EZC is goed herkenbaar vanaf nu! Ook de nieuwe sponsor, Carel Lurvink BV uit Enschede, is erg enthousiast over het nieuwe clubtenue van de zwemmers. Op de mouw prijkt dan ook het logo van hun bedrijf. En nu maar hopen dat de zwemmers ook de komende wedstrijden zo mooi presteren als in afgelopen weekend. Aan de kleding zal het niet liggen.”


Vloed aan Records voor zwemmers EZC

Zie in de bijlage het krantenartikel uit Tubantia

20101008 TCTub EZC artikel


onverwachte NJK limiet

Op zondag 31 oktober 2010 is er door een aantal zwemmers in Amersfoort gezwommen. Daar heeft Roel Peterinck een limiet gezwommen voor het NJK in januari 2011. Hij zwom deze limiet op de 50m vrije slag. De tijd die je moet halen voor deze afstand is 32.23 sec. Roel heeft 31.67 gehaald. Ook zit hij dicht tegen de tijd van de 100m vrije slag aan. De limiet hiervoor is 1.10,05. Roel heeft 1.10,45. Hij heeft nog tot 1 januari de tijd om deze limiet te halen. Roel is begin dit jaar begonnen bij de A-selectie met trainen en zwemt dit seizoen voor het eerst wedstrijden. Ook een aantal ander zwemmers hebben het goed gedaan. Er waren wel verbeteringen van persoonlijke tijden, maar verder nog geen limieten behaald voor NK/NJK.


Nieuwe Trainingstijden

Enkele trainingstijden van de waterpoloteams op de zaterdagochtend zijn gewijzigd.

Kijk in het menu onder informatie>> trainingstijden>>


Nieuwe Site online

De nieuwe site is online, nog niet alles werkt maar de site is volop in beweging.

Hou onze website in de gaten en meld je hier links aan om nieuws te ontvangen!

Groetjes,

Barbara


Man Meer Cup

Aanstaande Zaterdag 20 Oktober 2010 speelt EZC Heren 1 in de Man Meer Cup II tegen De Dolfijn uit Amsterdam.

In het Slagman zullen de hoofdstedelingen het opnemen tegen de Enschedese trots. De winnaar van dit duel weet zich direct geplaatst voor de kwart-finales.

De wedstrijd start om 17.30 uur en aangezien er verder geen andere wedstrijden worden gespeeld aankomend weekend wordt een afgeladen vol zwembad het Slagman verwacht.


Herfstvakantie

Beste ouders,
Van maandag 25 oktober t/m vrijdag 29 oktober organiseert EZC de zwemvierdaagse in het Slagman. Hierdoor vervallen alle zwemlessen in het Slagman. Op zaterdag 23 oktober en zaterdag 30 oktober wordt er wel zwemles gegeven in het Slagman. De zwemlessen en het Sterrenplan in het Aquadrome gaan tijdens de herftsvakantie gewoon door.

Met vriendelijke groeten,
Bob Dietrich


Oudere berichten zijn samengevoegd in onderstaande excel bestand.

nieuwsarchief EZC 2002-2010